viernes, 16 de octubre de 2015

COM CALCULAR LA QUANTITAT D'OXIGEN QUE HI HA A L'AIGUA.

QUANTITAT D’OXIGEN A L’AIGUA?

Un dels nostres objectius a part de calcular pH, temperatura i terbolesa, és calcular quina quantitat d’oxigen hi ha a l’aigua de la bassa. Per fer-ho utilitzarem un aparell anomenat oxímetre.  Aquest aparell l’hem aconseguit a través d’un lloc que es diu CESIRE-CDEC. Hem agafat l’ oxímetre de préstec.

Aquest aparell funciona amb un sensor. El primer que hem de fer es calibrar-lo, és a dir, hem de aconseguir veure a la pantalla de l’aparell que a l’aire hi ha una quantitat d’un 20,9% aproximadament d’oxigen. Tot seguit ja podem introduir el sensor dins l’aigua de la bassa i esperar aproximadament 5 minuts, tot seguit, obtindrem els resultats.

Però hem de tindre cura amb una part de l’aparell. El diafragma, es a dir, la part on esta situada el sensor. Aquesta part és molt delicada. Per a que el diafragma no resulti perjudicat, el que hem de fer es protegir-lo. Per fer-ho seguirem uns passos:

  1. -      Hem de desenroscar el protector del sensor
  2. -      L’hem d’omplir amb un líquid que conte electròlits ( es un liquid que separa els ions produint un medi elèctricament conductor).
  3. -      Cada vegada que fem servir l’ oxímetre hem de fixar-nos si aquest tap està ple d’aquest líquid.
  4. -      Per últim, tornem a cargolar el tap.

 Oxímetre



No hay comentarios:

Publicar un comentario